ura, me | Lukuaika 1 min

Oho, 10 vuotta tuli täyteen.

Lopetin sapattivuoteni keväisenä päivänä vuonna 2011. Enpä olisi uskonut, kun astelin sisään silloiseen Lauttasaaren toimistoomme, että olen samassa firmassa vielä 10v jälkeenkin. Vaiherikas ja mielenkiintoinen matka on ollut tähän asti!

 

Aloittaessani, oli kulunut vajaa vuosi siitä kun Staples Inc. oli ostanut Oy Lindell Ab:n. Brändi vaihtui Staplesiksi juuri ennen kuin aloitin Talousjohtajan hommat. Ensimmäisinä vuosina tehtävänä oli integroida Suomalainen maayhtiö osaksi kansainvälisen pörssiyhtiön Euroopan toimintoja. Oli raportoinnin yhtenäistämistä, järjestelmien käyttöönottoa, organisaation uudistamista ja prosessien käyttöönottoa. Samalla oli erityisen tärkeätä toimia suodattimena pääkonttorin ja Suomen organisaation välillä. Kansainvälisestä Nokialaisesta taustasta oli todellakin hyötyä 😊.

 

Toiminta osoittautui olevan yllättävän monimutkaista. Luulisi tarvikkeiden toimittamisen olevan aika simppeliä, mutta näin ei todellakaan ole. Toimittajia on satoja, asiakkaita tuhansia, ja mitä moninaisimpia toimintamalleja löytyi, joista osaa on saatu virtaviivaistettua. Staples Inc.:in omistuksessa meni about kuusi vuotta, minkä aikana organisaatio muuttui useampaan otteeseen. Eurooppaa yritettiin ohjata keskusohjatusti mikä ei vahvojen paikallisten kulttuurien takia oikein tahtonut onnistua. Välillä kokeiltiin myös pienempiä regioonia joista Suomi kuuluin Nordic:iin, mikä ei meidän tapauksessa toiminut ollenkaan. Tämä oli jokseenkin turhauttavaa koko organisaatiolle ja ilmeisesti myös omistajalle.

 

Noin neljä vuotta sitten Euroopan toiminnot myytiin pääomasijoittajalle. Muuttui ääni kellossa: Saimme maayhtiöissä toimia hyvin itsenäisesti, kunhan tulos ja kassavirta olivat riittävällä tasolla. Homma muuttui talousmiehen näkökulmasta taas huomattavan paljon mielenkiintoisemmaksi ja ennen kaikkea järkevämmäksi. Vahva fokus kassavirrassa ja kannattavuudessa yhdistettynä siihen, että oli lupa paikallisesti tehdä fiksuja asioita.

 

Panostettiin ihmisten viihtyvyyteen, esim. muuttamalla pääkonttori nykyaikaiseen, todellakin toimivaan Pitäjänmäen toimistoon Valimotie 21:een. Siellä on hyvä tehdä töitä samalla kun tila toimii meidän ”showroomina”. Keskityttiin entistä enemmän asiakaskokemukseen, lanseerattiin uusi missiomme ”Parhaiden työympäristöjen tekijä”, ryhdyttiin kumppanimallissamme yhteistyöhön alojensa parhaiden toimijoiden kanssa niin, että  pystyttiin aidosti tarjoamaan asiakkaille kaikki työympäristön ratkaisut samasta yrityksestä. Osastojen välinen yhteistyö parani ja koko organisaation ymmärrys hyvästä liiketoiminnasta kehittyi entisestään. Samalla muutuimme aika paljon ketterämmiksi, mikä tänä outona korona-aikana on osoittautunut suureksi vahvuudeksi.

 

Nyt ollaan oltu Wulff Oyj:n omistuksessa kolmisen viikkoa, osana kotimaista pörssiyhtiötä. Kaksi vahvaa brändiä yhdistyy, tässä on potentiaalia vaikka mihin. Viimeksi tänään sain taas todeta että yhteistyö on lähtenyt todella hienosti käyntiin. Mielenkiintoisia aikoja taas edessä. Missä mahdan olla seuraavan kymmenen vuoden kuluttua?

Plan C - Kaikki tarvittava muuttuviin työympäristöihin  Me Staplesilla olemme työympäristöjen asiantuntijoina valmiita auttamaan sinua  turvallisen työympäristön luomisessa. Tämä on suunnitelma C -  paluu  työpaikoille, jotta työntekijät voivat palata töihin turvallisin mielin.  Lue lisää

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Työergonomiasta tulisi huolehtia myös toimiston ulkopuolella

Etätyö on asettanut haasteita kunnollisen työergonomian löytämisessä. Usein työpisteet ovat liikkuvia, jolloin työpiste muuttuu jatkuvasti. Mukaan otettava RollerMouse mobile edistää hyvää työergonomiaa, missä ikinä töitä teetkään! Tutustu laadukkaaseen työergonomiaan!

Lue lisää

Luotettavat tussit ovat tatuointitaiteilijalle elinehto

Tatuointia tehdessä virheille ei ole varaa. Laadukkaat ja kestävät tussit auttavat Devils Ridge Tattoon Tero Heinosta suunnittelemaan asiakkaidensa iholle upeita taideteoksia. Sharpien laadukas ja luotettava tussivalikoima on tässä todella keskeisessä roolissa.

Lue lisää

Muista: Tee vastuullisia valintoja!

Tiesitkö, että voit valita muistilappuja ja muita toimistotarvikkeita, jotka edesauttavat kestävää kehitystä?

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi