kumppanit | Lukuaika 2 min

Muista: Tee vastuullisia valintoja!

Värikkäät muistilaput ovat toimistoympäristön klassikkoelementti, jotka viestivät, auttavat ja ennen kaikkea muistuttavat asioista, joita ei saa unohtaa. Mutta tiesitkö, että voit valita muistilappuja ja muita toimistotarvikkeita, jotka edesauttavat kestävää kehitystä?

Kierrättäminen, eettisten tuotteiden valinta ja energiankäytön pohtiminen kodeissamme ovat monille jo aivan arkipäivää. Jos kuitenkin haluamme lisätä toimiemme vaikuttavuutta, täytyy meidän vaatia samoja standardeja myös työpaikoiltamme. Kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen sekä oman yrityksen toiminnassa että yhteistyökumppaneiden valinnassa viestii samalla paljon meistä.

3M: Yritykset voivat olla kestävän kehityksen etulinjassa

Jätteiden lajittelu on jo arkipäivää useimmilla työpaikoilla, mutta toimistotarvikkeiden käyttöä ei aina tulla ajatelleeksi. Paperia tulee helposti käytettyä liikaa ja tulostinmustetta kuluu yhä turhaan. Eikä monikaan tule ajatelleeksi, että paperitarvikkeista olisi tarjolla kestävämpiä vaihtoehtoja. Yritystoiminnan sosiaalisten ja ympäristövaikutusten seuraamiseen kohdistuu nykyisin yhä enemmän vaatimuksia, joten tuotteiden ja tavarantoimittajien valinnassa täytyy nykyisin ajatella kustannusten lisäksi vastuuta. Staplesin kumppani 3M on aina pitänyt ohjenuoranaan parantaa, tehostaa ja edistää toimintaansa. Tämä periaate on 40 vuoden aikana juurtunut koko 3M-organisaatioon toimintaan ja tuonut tuoteinnovaatioiden lisäksi kunnioittavan asenteen ympäristöä kohtaan. 3M pyrkii löytämään toimistojen arkisiin tarpeisiin parempia ratkaisuja, jotka vastaavat myös vihreämmän ja kestävämmän elämäntavan pyrkimyksiin. Staples jakaa kumppaninsa uskon siihen, että yritykset voivat olla muutoksen etulinjassa kestävää tulevaisuutta rakennettaessa.

3M_Vastuullisuus_Sininen_V5397035 copy

 

3M on saanut runsaasti kansainvälistä tunnustusta sitoutumisestaan ympäristöasioihinp

 • Kestävään kehitykseen tähtäävän WBSCD-järjestön (World Business Council for Sustainable Development) jäsen.
 • Alusta eli vuodesta 1998 lähtien mukana kestävän kehityksen panostuksia mittaavassa Dow Jones Sustainability -indeksissä (DJSI).
 • Arvioitu kultatasolle EcoVadis-tutkimusyhtiön toimesta tavarantoimittajien toiminnan kestävyysarvioinnissa. Se tarkoittaa, että 3M kuuluu maailmanlaajuisesti parhaaseen prosenttiin.
 • Ethisphere-instituutin valinta maailman eettisimpien yritysten listalle jo neljäntenä peräkkäisenä vuonna.
 • Tukee Yhdistyneiden kansakuntien Global Compact -aloitetta, joka vaatii yritystoiminnalta vastuullisuutta.

Konkreettisia toimia 70-luvulta lähtien

3M:n kestävään kehitykseen tähtäävällä toiminnalla on viisi maailmanlaajuista pääkohdetta: raaka-aineet, vesi, energia ja ilmasto, työturvallisuus sekä koulutus ja kehitys. Ne antavat selkeät suuntaviivat teknisille ratkaisuille ja innovaatioille, joista tärkeimpiä ovat:

 • Valmistusprosessien ympäristövaikutusten pienentäminen käyttämällä vähemmän resursseja ja lisäämällä uusiutuvien raaka-aineiden hyödyntämistä. Kierrätysmateriaalista valmistetuilla Post-it®-viestilapuilla on PEFC -sertifikaatti, ja Scotch® Greener Choice -tuotteissa käytetään biomateriaaleja.
 • Elinkaaren hallinta eli LCM tarkoittaa kestävän kehityksen periaatteiden huomioimista tuotteen elinkaaren ja toimitusketjun eri vaiheissa.
 • 3P eli Pollution Prevention Pays -ohjelma, joka käynnistettiin jo vuonna 1975. Ohjelma on ehkäissyt kaikkiaan 2,1 miljoonaa tonnia erilaisia saasteita.
 • 3M:n itse luoma sellu- ja paperiteollisuutta koskeva käytäntö, jolla varmistetaan, että paperipohjaisten tuotteiden materiaalit ovat peräisin laillisista ja jäljitettävistä lähteistä, jotka eivät ole yhteydessä metsien tuhoutumiseen tai muuhun ympäristötuhoon.
POST-IT 653 38X51 EKO VIESTILAPPU VÄRIL (24 nid)


Tiesitkö, että POST-IT EKO-viestilappuihin on käytetty kierrätettyä paperia, ne on pakattu kierrätetystä kartongista tehtyihin pakkauksiin ja niiden liima on kasvipohjaista? Entä tiesitkö, että voit valita ekologisen vaihtoehdon myös Scotch Magic -teipistä? 53% teipistä on uusiutuvista raaka-aineista, sen selkäaine on luonnonkuitupohjainen ja katkaisulaite 100% kierrätysmuovia.

Tämä kaikki saa katsomaan näytön reunaan liimattua muistilappua aivan uusin silmin, eikö? 

Käy tutustumassa 3M:n ekologisiin tuotteisiin Staplesin verkkokaupassa!

 

 

 

Tutustu 3M tuotteisiin

Tilaa vastuulliset 3M-tuotteet helposti uudistetusta verkkokaupastamme!

 

Lisää vastuullisia ja toimivia toimistoratkaisuja? Varaa maksuton työympäristön kartoitus asiantuntijoidemme kanssa. Kerromme sinulle, miten voit luoda työpaikallesi vireyttä ja hyvinvointia ympäristöystävällisillä tuotteilla! Kutsu meidät kylään

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Ergonomisilla työvälineillä kevennät näyttöpäätetyön rasitusta

Ergonomisilla työvälineillä on mahdollista tukea työasentoa ja siten ennaltaehkäistä näyttöpäätetyöstä johtuvien oireiden ja kipujen syntymistä.

Lue lisää

Työergonomiasta tulisi huolehtia myös toimiston ulkopuolella

Etätyö on asettanut haasteita kunnollisen työergonomian löytämisessä. Usein työpisteet ovat liikkuvia, jolloin työpiste muuttuu jatkuvasti. Mukaan otettava RollerMouse mobile edistää hyvää työergonomiaa, missä ikinä töitä teetkään! Tutustu laadukkaaseen työergonomiaan!

Lue lisää

Staples ja Wulff yhdistyvät

Wulff-Yhtiöt Oyj on tänään 3.5.2021 allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Staples Finland Oy:n. Näin ollen kaksi suomalaisen työelämän asiantuntijaa yhdistyvät.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi