kumppanit | Lukuaika 2 min

Työergonomiasta tulisi huolehtia myös toimiston ulkopuolella

Teetkö sinäkin usein töitä toimiston ulkopuolella? Monet työskentelevät tällä hetkellä säännöllisesti etänä, missä milloinkin. Töitä saatetaan tehdä kahvilan pöydän ääressä tai kotisohvalla. Työergonomia unohtuu helposti työpisteitä vaihdellessa, mikä puolestaan voi johtaa monenlaisiin vaivoihin. 

Jatkossa työpisteet vaihtuvat tiuhaan

Trendi omista kiinteistä työpisteistä luopumiseen on jatkunut toimistoissa jo kauan. Pitkä etätyöjakso on vauhdittanut tätä kehitystä, sillä monet yritykset pienentävät toimitilojaan ja muokkaavat niitä palvelemaan ajanmukaista työelämää paremmin.  Tietotyöntekijät pitävät etätyötä jo saavutettuna etuna, josta ei haluta luopua. Uusittujen toimistotilojen toivotaan mahdollistavan erityisesti kohtaamista ja pienryhmätyöskentelyä. Keskittymistä vaativat, yksin suoritettavat työtehtävät voidaan jatkossakin tehdä kotona. Vaikka matkustaminen työn vuoksi vähenisi, työpisteiden jatkuva vaihtuminen tulee olemaan arkea jopa suurimmalle osalle tietotyöläisistä.

Älä uhraa ergonomiaa

Työpisteiden vaihtuminen saattaa itse asiassa olla työnteon kannalta virkistävää. Sopiva yhdistelmä lähityötä ja etätyötä mahdollistaa niin yhteisöllisyyden kuin työrauhan. Työergonomia on kuitenkin tässä asetelmassa helpoiten unohtuva seikka.

Työskentelyasennon vaihtuminen työpisteen mukana ei välttämättä ole huono asia, sillä asentoa pitäisi muutenkin vaihtaa mahdollisimman usein. Tietyt ergonomian peruspilarit täytyisi kuitenkin olla aina kunnossa, tehtiinpä työtä sitten parvekkeella tai toimiston ryhmätyötilassa. Yksi näistä tärkeistä ergonomian kulmakivistä on käsien asento.

RollerMouse mobile kulkee helposti mukanasi

Jos käytät tavallisesti yhden käden hiirtä, hiirikätesi rasittuu jatkuvasti. Yhden käden hiirtä täytyy kurkotella, eikä hyvän työskentelyasennon säilyttäminen välttämättä onnistu. Tämän ongelman ratkaisee ergonominen hiiriohjain RollerMouse, joka sallii molempien käsien pitämisen mukavassa asennossa suoraan käyttäjän edessä. Sen kohdistinta ohjataan ohjaustangolla, jota liikutetaan kevyesti sormenpäillä.

Rakastetusta RollerMousesta on tarjolla myös pienempi versio, RollerMouse mobile. Se on tavallista versiota lyhyempi, mutta myös RollerMouse mobilen ohjaustanko tunnistaa liikkeet erittäin tarkasti ja sopeutuu kaikenkokoisiin näyttöihin. Kohdistimen nopeutta voidaan muiden RollerMouse-hiiriohjaimien tapaan säätää helposti yhdellä painalluksella, jolloin hiiren kohdistin liikkuu aina halutulla nopeudella. Ohjaustangon tarkkuus on huipputasoa, säädettävissä 600 – 3000 dpi:n välillä.

RollerMouse mobilessa on kompakti alumiinikotelo sekä käteviä työskentelyä tehostavia pikanäppäimiä. Voit esimerkiksi leikata ja liimata yhdellä napsautuksella, jolloin päivän aikana tehtävien napsautusten määrä vähenee merkittävästi. Myös ohjaustangossa on napsautustoiminto. RollerMouse mobile yhdistetään johdon tai USB-mokkulan (“plug and play”) tai Bluetooth 4.0:n avulla.

Rollermouse-red-mobile-blogi

 

Pieni ja kompakti keskitetty hiiri on kokonsa ansiosta helppo kuljettaa, eikä se vie paljon tilaa laukusta. RollerMouse Mobilen kuljetussuoja suojaa laitetta kuljetettaessa. Magneeteilla kiinnitetyn suojan voi käytön aikana irrottaa kokonaan, kääriä RollerMousen eteen rannetueksi, tai kannettavan tietokoneen alle korokkeeksi nostamaan näppäimistö oikealle korkeudelle ja ergonomisempaan kirjoitusasentoon.

 

Rullaavaa työntekoa missä ikinä oletkin

Jos teet työtä suurimman osan ajasta samalla työpisteellä, sen ergonomiaan kannattaa panostaa. Tarkasti käyttäjälleen suunniteltu ergonomia ylläpitää työskentelykykyä päivästä ja vuodesta toiseen. 

Tällaiselle pysyvälle työpisteelle paras vaihtoehto on alkuperäinen RollerMouse. Pysyvän työpisteen laitteistoa kuitenkin on hankalaa kuljettaa mukana.

RollerMouse Mobile on helppo tapa tehdä työskentelystä ergonomisempaa silloinkin, kun työpisteet vaihtuvat. Ostaessasi RollerMouse Redin Staplesin verkkokaupasta ennen 14.2.2021 saat kaupan päälle RollerMouse mobilen. Tämä kaksikko takaa miellyttävän ja ergonomisen RollerMouse-käyttökokemuksen missä ikinä työskenteletkin!Tutustu tuotteisiin verkkokaupassa

 

 

 

 

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Ergonomisilla työvälineillä kevennät näyttöpäätetyön rasitusta

Ergonomisilla työvälineillä on mahdollista tukea työasentoa ja siten ennaltaehkäistä näyttöpäätetyöstä johtuvien oireiden ja kipujen syntymistä.

Lue lisää

Muista: Tee vastuullisia valintoja!

Tiesitkö, että voit valita muistilappuja ja muita toimistotarvikkeita, jotka edesauttavat kestävää kehitystä?

Lue lisää

Staples ja Wulff yhdistyvät

Wulff-Yhtiöt Oyj on tänään 3.5.2021 allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa Staples Finland Oy:n. Näin ollen kaksi suomalaisen työelämän asiantuntijaa yhdistyvät.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi