planC | Lukuaika 1 min

Toimistot tarvitsevat toimivan hygieniasuunnitelman – Näin työympäristö mukautuu uuteen normaaliin

Yritykset laativat suunnitelmia ja varautuvat yllättäviin tilanteisiin, mutta korona yllätti meidät kaikki. Kuinka luodaan uusi arki täysin poikkeuksellisessa tilanteessa?

Syksyllä yritysten piti palata arkeen koronakevään jälkeen, mutta toisin kävi. Elokuun aikana todetut yli 500 uutta tartuntaa ja puheet toisesta aallosta ovat saaneet virkamiehet väläyttelemään uusia eristystoimia ja kokoontumisrajoituksia. Sillä, kuinka tosissaan yritykset ottavat työnteon äkkiä muuttuneet vaatimukset, saattaa olla ratkaiseva merkitys yrityksen menestykseen. Markkinointijohtajamme Jani Kervinen haluaa olla suunnittelemassa parhaita työympäristöjä myös muuttuneessa tilanteessa ja kehottaa yritysten päättäjiä samaan:

”Tässä tilanteessa he, joilla on vahvin suunnitelma, pärjäävät. Et varmaankaan halua antaa tuumaakaan etumatkaa kilpailijoillesi?”

Kun toimittaa maailmanlaajuisesti kaikkea työpöydistä toimistokahviin, kertyy kokemusta siitä, millaisena työtilat koetaan ja miten niitä tulisi kehittää.

”Tunnemme työpaikat. Suunnittelemme toimivia työtiloja ja toimitamme yrityksille kaikkea, mitä konttorien seinien sisäpuolella ja kotikonttorilla tarvitaan. Tämä on tarjonnut meille mahdollisuuden iskeä ja kehittää konseptin, jonka avulla kuka tahansa voi suunnitella työtilansa vastaamaan uusia vaatimuksia”, Kervinen sanoo.

Staplesin Plan C:ksi nimeämä ajattelu on juuri tätä. Se ei verhoudu vaikean terminologian taakse, vaan tiivistyy kolmekohtaiseen selkokieliseen ohjeeseen: huolehdi turvallisista etäisyyksistä, puhtaudesta ja yhteydenpidosta.

Etäisyyksien kasvattaminen

Etäisyyksien kasvattaminen voi vaikuttaa haasteelliselta. Työpaikkojen seinät ja ovet ovat mitä ovat. Kervinen ei näe tätä ongelmana.

”Viestinnällä saadaan paljon aikaan. Kylteillä ja kulkureittien merkkauksella on suuri vaikutus ihmisten käyttäytymiseen.”

staples-hygieniasuunnitelmaKuva: Työympäristöjen selkeät ohjeistukset auttavat turvallisten etäisyyksien noudattamisessa.

 

Lisäksi etäisyyttä voidaan luoda suojaamalla työpisteitä esimerkiksi sermeillä. Puhtauden suhteen on ensisijaisen tärkeää, että tarvittavia välineitä ja aineita on saatavilla kaikille työntekijöille riittävästi. Näistä huolehtiminen on helppoa, jos sinulla on kumppani, jolta saat kaikki toimiston tarpeet yhdellä tilauksella.

”Pystymme pitämään yrityksien pyörät pyörimässä. Ihan sama missä töitä tehdään”, vakuuttaa Kervinen.

Etätyön monimuotoiset tarpeet

Etätyön laajamittainen käynnistäminen oli monelle kipupiste, mutta siitä selvittiin. Monet ongelmat ovat kuitenkin vasta edessä - kotona työpistettä tai työtiloja ei ole välttämättä suunniteltu yhtä hyvin kuin toimistolla. Ergonomiatarvikkeiden myynti pomppasi vasta myöhään keväällä, kun kipuihin ja ongelmiin herättiin. Sairaspoissaoloja voi syntyä muustakin kuin itse viruksesta.

Oli kyseessä toimiston muokkaaminen töihin paluuta varten, uuden tilan sisustaminen tai työntekijöiden arjen parantaminen, kannattaa suunnittelun tueksi valita hyvä ja laaja-alainen kumppani.

Työkalut "uuden normaalin" suunnittelua varten

Staples haluaa auttaa kaikkia yrityksiä eteenpäin tässä tilanteessa. Plan C:n filosofia on kirjoitettu auki käytännön toimenpiteiksi Hygienisen toimiston muistilistassa, joka on ladattavissa ilmaiseksi täältä. Se antaa hyvän pohjan oman “uuden normaalin” suunnittelulle.

”Sen punaisena lankana on aivan loistava Spaces -konseptimme, joka huomioi erilaiset työnteon tavat ja työpäivän vaiheet.”

Konsepti jakaa työpäivän työpistetyöskentelyyn, yhteistyöhön, taukoihin ja puhdistautumiseen – ja huomioi myös etäkonttorin vaatimukset.

”Tämän listan avulla voit helposti koeponnistaa yrityksesi valmiudet tartuntatautien välttämiseen ja töihinpaluuseen. Jos et ole vielä tehnyt suunnitelmaa, tee se nyt.” 

Voit ladata maksuttoman oppaan ja muistilistan alta.

Miten teen työpaikastani turvallisen ja toimivan?  Pandemia-aika vaatii työnantajilta toimenpiteitä, jotta työympäristöistä  tehdään hygienisiä ja toimivia - missä ne ikinä sijaitsevatkaan. Mutta miten? Lataa opas

 

Tutustu muihin aiheeseen liittyviin kirjoituksiin

Työergonomiasta tulisi huolehtia myös toimiston ulkopuolella

Etätyö on asettanut haasteita kunnollisen työergonomian löytämisessä. Usein työpisteet ovat liikkuvia, jolloin työpiste muuttuu jatkuvasti. Mukaan otettava RollerMouse mobile edistää hyvää työergonomiaa, missä ikinä töitä teetkään! Tutustu laadukkaaseen työergonomiaan!

Lue lisää

Luotettavat tussit ovat tatuointitaiteilijalle elinehto

Tatuointia tehdessä virheille ei ole varaa. Laadukkaat ja kestävät tussit auttavat Devils Ridge Tattoon Tero Heinosta suunnittelemaan asiakkaidensa iholle upeita taideteoksia. Sharpien laadukas ja luotettava tussivalikoima on tässä todella keskeisessä roolissa.

Lue lisää

Oho, 10 vuotta tuli täyteen.

Viime sunnuntaina minulla tuli täyteen 10 vuotta Staples Finlandilla (ja sain valita parista eri vaihtoehdosta miten minut palkitaan). Lue talousjohtajamme Poulin Lindqvistin mielenkiintoinen uratarina Staplesilla.

Lue lisää

Tilaa blogit sähköpostiisi